Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Gwendolyn Rutten

Rutten wil reorganisatie Vlaamse overheid

Gwendolyn Rutten 71%

button ElectionsMeter.com

 

De volgende Vlaamse regering moet de Vlaamse overheid anders organiseren, meent Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten. Ze pleit ervoor het aantal instellingen en het kluwen aan vergunningen te vereenvoudigen.

 

Dat heeft ze verklaard in De Zevende Dag. Ze pikte daarmee in op de oproep van Vlaams minister-president Kris Peeters voor ‘respect voor de ondernemers’. Peeters somde dit weekend in De Tijd maatregelen van de federale regering op, zoals over de bedrijfswagens en de liquidatiebonus, die volgens hem maken dat ondernemers zich onheus behandeld voelen. Rutten bevestigt dat er respect nodig is voor ondernemers, al begrijpt ze niet ‘dat Kris Peeters het nodig vindt zijn eigen CD&V-collega’s volledig onderuit te halen’.

 

De Open VLD-voorzitster koppelt aan dat pleidooi voor respect een aantal maatregelen die Vlaanderen kan nemen. Zo roept ze op een vereenvoudiging door te voeren in de huidige “194 verschillende Vlaamse instellingen”. Ze breekt ook een lans voor een “lex silencio”, waarbij een vergunning automatisch wordt verleend indien de bevoegde overheid niet binnen de geldende termijn heeft beslist.

...

 .

 

Auteur: Wim Lecluyse

16 maart 2014

Lees meer: www.nieuwsblad.be

2014-03-18


amalia -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Belgium > Politicians > Gwendolyn Rutten
 
load menu