Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
GroenLinks

Kiezers GroenLinks omarmen paars-plus

GroenLinks 34%

HILVERSUM - Deelname van GroenLinks aan een zogeheten paars-pluscoalitie (VVD, PvdA, D66 en GroenLinks) valt zeer in de smaak bij de kiezers op deze partij.

 

Femke Halsema (© ANP)Fractievoorzitter Femke Halsema moet dan wel haar poot stijf houden als het gaat om het intact laten van het basispakket in de zorg en de afschaffing van de bio-industrie binnen tien jaar.

 

Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 1700 GroenLinks-stemmers. Het tv-programma presenteert de onderzoeksresultaten in zijn uitzending van donderdagavond.

 

Uit de peiling blijkt dat bijna alle stemmers (97 procent) op GroenLinks de partij liever vandaag dan morgen in een regering zien stappen met VVD, PvdA en D66.

 

De achterban heeft verder veel vertrouwen in partijleider Halsema (99 procent). Zeven op de tien respondenten vindt wel dat zij als fractievoorzitter in de Tweede Kamer moet blijven zitten.

 

Concessies

 

Van één op de vijf kiezers mag GroenLinks tijdens de formatie-onderhandelingen op alle punten concessies doen, zolang de zorg en bio-industrie maar goed worden geregeld.

 

De televisiemakers hebben de kiezers verder voorgelegd voor welke ministeries GroenLinks moet opteren. Er springen er twee uit: Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

 

Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 40. 000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een onlineonderzoek.

 

© ANP

 

Bron: nu.nl (15 juli 2010)


cici -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Netherlands > Parties > GroenLinks
 
load menu