Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Geert Wilders

Geert Wilders voelt zich behandeld als melaatse

Geert Wilders 33%

Geert Wilders is in het debat over de formatie van een nieuw kabinet fel van leer getrokken tegen CDA-leider Maxime Verhagen. Die wilde alleen over een coalitie van VVD, PVV en CDA praten als Rutte en Wilders eerst samen tot een akkoord waren gekomen. Wilders, die aangaf 'niets liever te willen dan regeren' weigerde dit. "Ik ben gekke Henkie niet."

 

Wilders voelt zich door de politieke elite behandeld als een 'paria en een melaatse'. "Nederland wil wel met terroristische clubs als Hamas en de Taliban spreken, maar niet met ons." Hij noemde de werkwijze van Verhagen dinsdagmiddag in de Tweede Kamer 'onbeschrijfelijk arrogant van het CDA tegenover anderhalf miljoen PVV-kiezers.'

 

De tirade van Wilders kwam hem op hoon vanuit de Kamer te staan. VVD-leider Rutte zei dat de PVV-leider vooral 'zielig aan het doen was', Femke Halsema (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66) stelden dat Wilders zelf was weggelopen bij de informatie. Rutte nodigde Wilders nogmaals uit om te komen praten over een rechts kabinet, maar die herhaalde dat hij p. s wil onderhandelen als ook Verhagen aan tafel plaatsneemt. Verhagen zelf zweeg tijdens de inbreng van Wilders.

 

Bron: Trouw (29 juni 2010)


barby -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu