Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Fahrudin Radončić

Radončić: »Četvorka« će naći izlaz iz krize

Fahrudin Radončić 67%

 

SARAJEVO - Predsjednik Saveza za bolju budućnost /SBB/ Fahrudin Radončić smatra da se na sutrašnjem sastanku lidera četiri stranke iz Federacije BiH u Mostaru ne može riješiti "tako duboka kriza i antagonizovani odnosi" u ovom entitetu, ali je siguran da će se naći način kako da se izađe iz krize.

 

"Federacija je jedino mjesto u svijetu gdje parlamentarna većina ne može da dobije svoje ogledalo, svoj odraz u Vladi", rekao je Radončić novinarima u Sarajevu.

 

On je naglasio da je ideja SBB BiH da treba poštovati demokratske tradicije i da predsjednik FBiH Živko Budimir treba da omogući da se prekomponuje Vlada, dodavši da će vidjeti sa kakvim idejama će izaći ostale tri stranke.

 

"Politika je umijeće dogovora. Vidjećemo da sa Budimirom ponovo uspostavimo odnose, mada on nema legitimitet da može blokirati volju stranaka", naveo je Radončić. 

 

Predsjednik Federacije BiH Živko Budimir očekuje da "četvorka" promijeni neke svoje zaključke u smislu daljeg djelovanja, ali da taj sastanka zasigurno neće promjeniti stanje u ovom entitetu. On je odbacio mogućnost  raspisivanja vanrednih  izbora.

...

 

 

Srna - 26.12.2012

Pročitajte više: www.nezavisne.com

2013-01-14


amalia -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu