Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Emile Roemer

Pechtold bedankt voor uitnodiging Roemer

Emile Roemer 50%

DEN HAAG - D66 doet niet mee aan het plan van SP-leider Emile Roemer om een alternatief regeerakkoord te schrijven, dat kan worden voorgelegd aan de CDA-achterban. D66-leider Alexander Pechtold heeft Roemer maandag in een briefje bedankt voor de uitnodiging.

 

Alexander Pechtold. (Foto: ANP)Roemer wilde met Job Cohen (PvdA) en Femke Halsema (GroenLinks) een eigen regeerakkoord maken om dat de CDA-achterban als alternatief te bieden. Die moet uiteindelijk op een partijcongres beslissen over deelname van het CDA aan een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV. Cohen wilde graag praten met Roemer, maar drong er op aan ook D66 daarbij te betrekken.

 

Pechtold schrijft Roemer nu dat hij nog altijd een voorkeur heeft voor paars-plus. „D66 sluit geen varianten zonder de PVV uit, maar een regeerakkoord. schrijven met de SP is wat ons betreft op dit moment niet aan de orde”, aldus Pechtold in zijn brief aan Roemer.

 

Bron: De Telegraaf (02 aug 2010)


marta27 -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Netherlands > Politicians > Emile Roemer
 
load menu