Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Arbeiderpartiet

Full Islam-forvirring i Det Norske Arbeiderparti

Arbeiderpartiet 44%

button ElectionsMeter.com

 

Det Norske Arbeiderparti har skutt seg selv i foten såpass ofte i det siste at man skulle tro de etterhvert ville være bedre til å sikte. Men elendigheten vil ingen ende ta. Og Fremskrittspartiet, som for kort tid siden så ut til å ha blitt satt helt på sidelinjen i oppløpet mot valget av den økonomiske krisen, kan bare si med Napoleon Bonaparte, "Aldri avbryt din fiende når han er i ferd med å gjøre en tabbe." Og den ene tabben avløser den andre.

Først kom forslaget om nyoppusset blasfemiparagraf, som avslørte en noget lemfeldig holdning til et grunnleggende prinsipp som ytringsfriheten. Den saken ledet rett over i den klossete behandlingen av forslaget om hijab i politiet, og ballen i en pen passning rett over til FRPs banehalvdel i en periode da innvandringsdebatten omtrent var lagt død.

Arbeiderpartiet kunne i denne situasjonen fortsatt valgt to veier til valgseier. Den ene ville være å ri stormen av, og håpe det hele var glemt før valgkampen virkelig tok til, og debatten igjen ble preget av økonomiske spørsmål. Dette var vel den mest åpenbare strategien, i og med at store grupper av Fremskrittspratiets potensielle velgere sannsynligvis støtter partiet på tross av, og ikke på grunn av deres økonomiske politikk, og med god grunn er skeptiske til deres forvaltning av velferdsstaten i en tid hvor den plutselig kan bety et være eller ikke være for mange.

Den andre strategien ville være et gammelt politisk knep, å stjele motstanderens klær. Men det krever at det er enighet innad om den omlegingen av taktikken. Og det var vel det partisekretær Martin Kolberg hadde i tankene med sitt siste utspill. Han har jo tidligere grublet mye på hvordan å "knekke FRP-koden".


Kolberg på sin side sier han har stor forståelse for folks bekymring for islamisering.

- Arbeiderpartiet vil ivareta det store flertallets interesser, samtidig som vi må være krystallklare på at norsk lov skal gjelde og at alle ekstremistiske grupper ikke har noen plass i det norske samfunn, sier Kolberg.

Bekymringen blant folk handler ikke bare om islam men om innvandringen generelt, erkjenner Kolberg.

- Det er en stor utfordring å håndtere alle innvandrerne i Norge, det er også en stor utfordring er å få sendt ut de som ikke får opphold i Norge, sier Kolberg.

 

Men han gjennomførte åpenbart slagplaner uten å ha opplyst, eller fått oppslutning hos troppene. For de første skuddsalvene var det som på militært kalles "vennlig ild", fra ingen ringere enn tidligere statsminister, partileder, og nåværende stortingspresident Thorbjørn Jagland.


Det finnes ikke noen trussel fra islam i Norge, men det er fullt mulig å oppkonstruere en trussel, sier Jagland om utspillene fra partiledelsen den siste tiden.
[...]
Stortingspresidenten og den tidligere partilederen mener Arbeiderpartiet nå henger seg på Frp for å vinne velgere ved å skape frykt som egentlig ikke er der.

 

Forvirringen var dermed komplett. Fremskrittspartiets leder Siv Jensen kunne bare måpe over sitt eget hell. Og andre tillitsvalgte i Arbeiderpartiet visste ikke helt hvor de skulle snu eller vende.

Det Kolberg ikke tok med i beregningen da han kom med sitt utspill var at partiets ideologiske grunnlag ikke lenger er helt det samme som det en gang var. De såkalte 68'erne, som i dag preger partiapparatet, vokste opp med et allerede etablert velferdssystem, og tok det på mange vis for gitt. Partiets gamle fanesaker var ikke lenger brennende spørsmål for dem.

Deres fokus lå mer på internasjonale og kulturelle problemstillinger. Og de hadde absorbert mye av den tenkningen som preget den akademiske debatten på denne tiden. slik som den gryende postmodernismen, anti-kolonialismen og multikulturalismen. Og det er særlig det siste elementet som nå har skapt full sprekk i partiet.

For når de stridende parter nå febrilsk forsøker å slukke ilden de har tent på, så tyr de bevisst eller ubevisst til et falskt kompromiss. Selvfølgelig har vi ikke noe problem med Islam og innvandring som sådan sier de nå; vi vil bare få til en bedre integrering i det Norske samfunnet.

Dette høres i utgangspunktet ut som en solid sosialdemokratisk tanke av gammelt merke. Det er tross alt partiet som frontet Enhetsstaten. Men det er hverken hva multikulturalismen og det såkalte "fargerike fellesskap" innebærer, der fremmedkulturelle nettopp ikke skal trenge å tilpasse seg vertsnasjonens kultur og normer, men beholde sin egenart på godt og vondt, og ei heller hva som har vært den praktiske politikken partiet og regjeringen i Norge har ført.

Kun tiden vil vise om de klarer å glatte over konflikten og legge debatten død før valget, og på lenger sikt, om partiet klarer å finne et. klart svar på hva de egentlig står for i innvandrings- og integrerings-debatten.

 

Skrevet av Alexander G. Rubio

 

 

17.03.2009

Kilde: nortrib.com

02.02.2011


parass -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Norway > Parties > Arbeiderpartiet
 
load menu