Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Arbeiderpartiet

Det norske Arbeiderparti hedret Haakon Lie

Arbeiderpartiet 44%

button ElectionsMeter.com

 

Arbeiderpartiet hedret Haakon Lie (103) - Kjære far, selv du måtte gi deg til slutt


Minnehøytideligheten i Samfunnssalen i Oslo Arbeidersamfunn viser hvor viktig Lie var for Arbeiderpartiet. Blant talerne var også statsminister Jens Stoltenberg, LO-leder Roar Flåthen og partisekretær Rayond Johansen. - Vi er samlet her i dag for å ta det siste farvel med pioneren og samfunnskjempen Haakon Lie. På vegne av Det norske arbeiderparti vil jeg uttrykke takknemlighet for at vi har fått æren av å holde denne minnehøytideligheten. Denne salen betydde mye for Haakon. Avgjørende diskusjoner om kursen til det moderne Norge ble staket ut i denne salen, sa partisekretær Raymond Johansen da minnehøytideligheten startet.

 

- Et ruvende livsverk

Statsminister Jens Stoltenberg minnet i sin tale en stor skikkelse i norsk arbeiderhistorie. - Det er et ruvende livsverk som står igjen etter ham. Haakon Lie var med å bygge det moderne Norge, og han bygget Arbeiderpartiet, sa Stoltenberg. Han trakk også frem at Lie slåss for sine idealer helt til det siste. - Haakon døde som han levde, engasjert, våken og glødende interessert. Å snakke med Haakon var å snakke med levende historie. Han var en ruvende intelektuell med en folkelig forankring. Han glemte aldri hvor han kom fra, sa Stoltenberg.

 

En ny ro etter den kalde krigen

Stoltenberg trakk også frem en hard og tøff politiker, som var fryktet av politiske motstandere. Samtidig var han en lojal venn og en varm far. - Med avslutningen av den kalde krigen, kom det en ny ro over Haakon Lie. Han fikk en anerkjennelse mange ikke hadde villet gi ham tidligere. Han ble også forsonet med noen av sine hardeste motstandere fra de politiske kampene, sa statsministeren. Han tror rådene fra 103-åringen vil være med å prege valgkampen også i år. - Hans råd kommer også til å prege denne valgkampen, 90 år etter at Haakon Lie var med på sitt første stortingsvalg. I hans ånd er det fortsatt kampen for at alle skal med, at alle skal i arbe. d, som preger Arbeiderpartiet. Jeg lyser fred over Haakon Lies minne, avsluttet Stoltenberg.

...

 

Mandag 29. juni

source: www.vg.no

2009-06-29


Elviss -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Norway > Parties > Arbeiderpartiet
 
load menu