Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Demszky Gábor

Gábor Demszky nagyon optimista: vajon miért?

Demszky Gábor 20%

button ElectionsMeter.com

A főpolgármester azt nem árulta el, hogy ez pontosan mit jelent, de mint mondta: bizakodó abban, hogy határidőn belül sikerül megállapodniuk a feleknek, és tartják a határidőt a 4-es metró építésénél. Az ügy megoldásának elősegítésére Demszky Gábor hétfőn tájékoztatja Franciaország magyarországi nagykövetét a kialakult helyzetről. Demszky Gábor emlékeztet: a pajzsok jelenleg a budai oldalon, a Gellért téren vannak, és május elején biztosítható technikailag a továbbhaladásuk. A Fővám téren fogadókész az állomás, tehát nincs műszaki, jogi és technikai akadálya sem, hogy az egy hónapos fúrás megkezdődjön a Duna alatt május elején - szögezte le a főpolgármester.

...

Hangsúlyozta: ennek a megyezésnek szerdődésszerűnek, a követelések megítélése tekintéteben pedig az úgynevezett FIDIC (Tanácsadó Mérnökök Nemzetközi Szövetsége) sárga könyvnek kell irányadónak lennie. Gábor Demszky értesülése szerint ezt a másik fél is elfogadta, így jelentősen le lehet redukálni azokat a követeléseket, amelyeket a Bamco a főváros felé benyújtott - mondta. Demkszy Gábor elmondta azt is, hogy két céljuk van, ezek a 4-es metró mielőbbi megépítése és forgalomba helyezése, illetve hogy a költségvetési források tekintetében törvényesen és szerződésszerűen járjanak el.

A főpolgármester arról is beszélt, hogy ha a DBR Metro Projektigazgatóság a plusz követeléseket - melyeknek nagyságrendje 115 millió euró - nem fogadja el, akkor a Bamco a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordulhat. Ha annak döntését sem fogadja el, akkor a kereskedelmi kamara mellett működő választott bíróság elé viheti az ügyet. Ha nem sikerül megegyeznie a két félnek, akkor Demszky ezt az eljárást tartaná helyesnek és logikusnak.

...

Gábor Demszky beszélt arról is, hogy hétfőn tájékoztatja Franciaország magyarországi nagykövetét a kialakult vitáról, és megkéri, hogy továbbítsa francia kormány illetékesei felé azokat az információkat, amelyeket írásban átad. A főváros vezetője úgy látja, hogy a francia fél számára is nagy presztízs értékű beruházást jelent a 4-es metró építésében való részvétel.

 

by FH

<. >2009-04-17 14:13

source: Hírszerző.hu

17.04.2009


Sally -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Hungary > Politicians > Demszky Gábor
 
load menu