Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Demokratična stranka upokojencev Slovenije

DeSUS nasprotuje pokojninski reformi

Demokratična stranka upokojencev Slovenije 33%

 

V DeSUS-u nasprotujejo predlagani pokojninski reformi, saj spreminja dozdajšnji način usklajevanja pokojnin z rastjo plač.

Predsednik stranke Karl Erjavec je pojasnil, da so z ministrom za delo, družino in socialne zadeve Ivanom Svetlikom omenjeno točko že skušali rešiti, a je minister vztrajal pri novem načinu, ki pri usklajevanju v enakem razmerju upošteva rast plač in inflacijo. Zato so se z ministrom dogovorili za ustanovitev delovne skupine, v kateri bodo tudi predstavniki DeSUS-a in Zveze društev upokojencev Slovenije.

V DeSUS-u zaskrbljeni nad rebalansom proračuna
Erjavec je izrazil zaskrbljenost nad rebalansom proračuna, saj se bojijo, da bo šlo pri posegu v investicije za tiste investicije, ki ustvarjajo nova delovna mesta in prihodke v proračun. V stranki menijo še, da vlada preveč dela za omejevanje odhodkov, premalo pa je ukrepov za večanje prihodkov. Glede plinskih terminalov v stranki pravijo, da bi bilo treba v primeru nerazumne rešitve nad Italijo s tožbo in drugimi pravnimi sredstvi, ki jih ima Slovenija na voljo.

Predsednik stranke se je dotaknil tudi izidov nedavnega referenduma o arbitražnem sporazumu in dejal, da upajo, da bodo vse politične stranke stopile skupaj in oblikovale enotna sta. išča, ki so potrebna za uspešno argumentiranje v arbitraži.

 

17. junij 2010 ob 17:58

Preberite več na: MMC RTV Slovenija

09.08.2010


alexasa -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu