Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Dávid Ibolya

Dávid Ibolya: Három rivális párt bigámista násztánca

Dávid Ibolya 24%

button ElectionsMeter.com

Az MDF szerint arra megy ki a játék, hogy Bokros Lajos száját befogják, mert az ő programjuk a legjobb. A szerdai FVB-ülésen azt is megszavazták volna, hogy "kisnyúl egy pohár víz", mondta a párt szakpolitikai koordinátora.

 

Fotók: Barakonyi SzabolcsAz MDF székházában tartott nemzetközi sajtótájékoztatón Dávid Ibolya pártelnök kijelentette, hogy minden morális alapja megvan ahhoz, hogy bírálja a kopogtatócédulák rendszerét, mert egyedül ők nyújtottak be olyan törvényjavaslatot a rendszer reformjára, amit az Országos Választási Bizottság (OVB) elnöksége is támogatott.

 

A törvényből mégsem lett semmi, mert a nagy pártoknak kedvez a mostani helyzet, amikor az utcán a kopogatócédulák gyűjtésekor könnyebb megtéveszteni az embereket, tette hozzá.

 

Dávid bejelentette, hogy szerdán súlyosan jogsértő határozatot hozott a Fővárosi Választási Bizottság (FVB), amely tisztán jogszabályellenes és szembemegy a korábbi OVB-döntésekkel.

 

A pártelnök értékelése szerint az egész ügy arra megy ki, hogy három párt kiszorítsa a negyediket, és befogják Bokros Lajos száját.

 

Dávid IbolyaDávid Ibolya emlékeztetett a mitigernek.hu oldal pártprogram-elemzéseire, ami egyértelműen az MDF programját hozta ki győztesként. Szerintük nem akarják ugyanis, hogy a miniszterelnök-jelölti vita során ez a tény szélesebb nyilvánosságot kapjon.

 

Dávid a történteket három rivális párt bigámista táncának nevezte.

 

Rutineljárásra számítottak

 

Ezt követően Kajdi József, az MDF szakpolitikai koordinátora beszélt, ő képviselte a pártot az FVB szerdai ülésén. Mint mondta, rutineljárásra számított. Első napirendi pontként a bizottság a szokásos módon nyilvántartásba is vette a Lehet Más a Politika fővárosi listáját.

 

A második pont az MDF listaállítása volt. Kajdi felidézte: a Fővárosi Választási Iroda (FVI) vezetője tájékoztatta a bizottság tagjait, hogy az MDF a jogvesztő hatályú törvényes határidőn belül - azaz hétfő délután négy előtt - leadta a listaállításhoz szükséges számú (tíz) jelölt ajánlószelvényeit.

 

Az FVI vezetője ennek megfelelően kérte, hogy a választási bizottság vegye nyilvántartásba a párt listáját. A bizottság két, a főváros által delegált szakember-tagja szintén támogatta ezt.

 

Ekkor szót kért a Fidesz delegáltja, és levezette, hogy szerinte csak hét jelöltje van a pártnak, azaz nem felel meg a listaállításhoz szükséges kritériumoknak.

 

A szavazáskor a már korábban listát állított pártok - a Fidesz, az MSZP és a Jobbik - delegáltjainak szavazataival a testület 3:2 arányban elutasította az MDF-lista nyilvántartásba vételét.

 

Nem válaszolt a kérdésekre

 

Kajdi értékelése szerint ott "egy pohár vízre is megszavazták volna, hogy egy kisnyúl". Bejelentette, hogy a párt csütörtökön délelőtt fellebbezést nyújtott be a határozat ellen. Az MDF azt is jogsértőnek tartja, hogy a kizáró határozat után az FVB azonnal kisorsolta azt is, hogy a listát állító pártok milyen sorrendben szerepeljenek a szavazólapon.

 

A Magyar Nemzet újságírójának kérdéseire, miszerint a pártelnök hogyan vélekedik a jogsértésekről annak fényében, hogy a párt a saját alapszabályát is megszegve állított jelölteket, illetve, mi a véleménye az MDF-es kopogtatócédulák gyűjt&. acute;sére vonatkozó rendőrségi nyomozásról, a politikus szó nélkül elhagyta a termet.

 

Forrás: index (2010. március 25.)


bibi -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Hungary > Politicians > Dávid Ibolya
 
load menu