Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Božo Ljubić

Ljubić ponudio novi ustavni prijedlog

Božo Ljubić 50%

 

MOSTAR - Lideri četiri stranke koje u Federaciji čine novu parlamentarnu većinu danas su na sastanku u Mostaru pokušali pronaći rješenje za deblokadu institucija izvršne vlasti, odnosno rekonstrukciju Vlade Federacije, koja bi odražavala političku volju SDP-a, SBB-a i dva HDZ-a kao nove većine u ovom entitetu.

 

Sastanak, koji je počeo kasno popodne, nije bio završen do zaključenja ovog broja "Nezavisnih", a u kratkim izjavama uoči sastanka lideri "četvorke" iznijeli su očekivanja da će uspjeti pronaći rješenje za deblokadu izvršne vlasti.

 

Najkonkretniji je bio predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić, koji je došao s "novim ustavnim rješenjem" kao planom izlaska iz pat pozicije, iako novinarima nije htio govoriti o njegovim detaljima dok se sastanak ne završi.

 

"Lideri će razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji, sa osvrtom na pat poziciju zbog nepoštivanja volje nove parlamentarne većine u Federaciji", rekao je uoči sastanka Mišo Relota, portparol HDZ BiH, stranke koja je organizirala jučerašnji susret lidera.

...

 

 

A. &Saron;išić - 27.12.2012

Pročitajte više: www.nezavisne.com

2013-01-14


amalia -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu