Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Belgische politieke partijen

Belgische partijen keren zich tegen kandidatuur WK

Belgische politieke partijen, N-VA 56%

button ElectionsMeter.com

Novum - Meerdere Belgische politieke partijen protesteren tegen de kandidatuur van Nederland en België voor het WK in 2018. De partijen LDD, Groen! en sp.a vinden dat de wereldvoetbalbond Fifa zich boven de wet plaatst, melden Belgische media. Samen zijn ze overigens niet goed voor een meerderheid.

 

Nederland en België willen in 2018 samen het WK organiseren. De vertrekkende regering van premier Yves Leterme heeft in april nog ingestemd met de hoge eisen die de Fifa heeft gesteld. Zo hoeft de voetbalbond geen belasting te betalen en moeten voor officials aparte rijstroken worden gereserveerd.

 

Destijds werd er weinig ruchtbaarheid aan het besluit gegeven. De regering zat toen middenin een crisis. De partijen vinden dat België zich pas naar de eisen van de Fifa kan schikken als een meerderheid van het parlement daarmee instemt.

 

Een woordvoerder van Leterme ziet volgens De Morgen 'geen vuiltje aan de lucht'. Hij wijst erop dat de voorwaarden voor alle kandidaat-gastlanden hetzelfde zijn en noemt het niet onlogisch dat de organisator eisen stelt.

 

De vraag is overigens of het WK geld oplevert of geld kost. Fractieleider van sp.a Bruno Tobback zegt in De Morgen dat er 'echt geen geld genoeg' is om h. t alleen voor de eer te doen. Volgens express.be maakt Rusland overigens meer kans om het WK voor 2018 binnen te halen.

 

Bron: Nieuws.nl (03 augustus 2010)


barby -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu