Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Bart De Wever

Bart De Wever trekt de Senaatslijst van N-VA

Bart De Wever 43%

button ElectionsMeter.com

De partij heeft mij gevraagd om als boegbeeld van de N-VA en als kopman de campagne te leiden. Ik heb die opdracht aanvaard. De komende verkiezingen worden immers cruciaal. Blijven we met de huidige structuren verder aanmodderen of durven we eindelijk eens echt orde op zaken te stellen? Blijven we eindeloos palaveren over methodes, timings en onderhandelingskaders, of durven we nu eindelijk eens echt te gaan onderhandelen? Blijven we holle woorden gebruiken en spreken over allerlei "plannen" en "werven" of durven we nu eindelijk eens knopen door te hakken en een duidelijk beleid te voeren? Blijven we over "samenwerkingsfederalisme" spreken als excuus om niets te doen of durven we de problemen in dit land nu eens eindelijk grondig aan te pakken? Die keuze is zodanig belangrijk dat ik geoordeeld heb dat ik mijn verantwoordelijkheid moet nemen en mezelf volop mee in de strijd gooien.

 

Ik zal bij de komende verkiezingen dan ook aan het hoofd staan van onze Senaatslijst, zodat ik mij tot alle Vlamingen kan richten. Op die manier doe ik een oproep aan alle Vlamingen in dit land: kies voor verandering. Want zo kan het echt niet verder. Het alternatief, verder blijven aanmodderen zoals we nu bezig zijn, met dezelfde recepten, dezelfde poppetjes, dezelfde structuren, heeft geen enkele zin. Erger nog, dat zou dramatisch zijn voor onze welvaart. Sommigen proberen op een perfide manier de mensen angst aan te jagen en te laten uitschijnen alsof verandering onze welvaart zou bedreigen. Niets is minder waar. We betalen in dit land nu al torenhoge belastingen, maar wat krijgen we ervoor terug? Een opengrenzenbeleid onder druk van PS en cdH? Een Michel Daerden die komt zeggen dat hij de pensioenen nog een paar jaar kan betalen? Een gezondheidszorg die alsmaar duurder wordt en waarvoor de mensen steeds meer uit eigen zak moeten betalen? Een overheid die haar kerntaken, zoals veiligheid en justitie, niet eens kan waarmaken? Een Didier Reynders die na 10 jaar het departement Financiën zo mismeesterd heeft dat de belastingen niet langer rechtvaardig geïnd worden. Dit wanbeleid moet stoppen. Nu. Gedaan met rustige vastheid!

 

Indien de kiezer ons een sterk mandaat geeft, kunnen we echt verandering tot stand brengen. Wij doen dat al meer dan 5 jaar in de Vlaamse regering en wij doen dat in heel veel gemeenten. Wij doen niet aan politiek om eeuwig maagd te blijven. Omdat ik onze 6 miljoen Vlamingen niet in de steek wil laten. Zij smeken om verandering. Ik wil daar mijn volle gewicht achter zetten. Daarom heb ik het verzoek van mijn partij dan ook aanvaard.

 

Verwacht van mij geen ronkende verklaringen over mijn ambities. Ik denk dat politici er op dit moment beter aan zouden doen om bescheiden te zijn. Uiterst bescheiden zelfs. Ik hoor partijen die 3 jaar lang in het beste geval een non-beleid en in de meeste gevallen een archislecht beleid hebben gevoerd en wiens regering pas gevallen is, enkele dagen later al opnieuw praten over wie er premier moet worden. Alsof het dat is waarvan de mensen wakker liggen. Die partijen zouden vandaag de dag beter wat bescheidener zijn. Wie tot 5 keer toe ontslag heeft moeten nemen, geeft het woord best eerst eens aan de kiezer, alvorens opnieuw over postjes te dromen. Het is nu tijd om de moed op te brengen om voor verandering te kiezen. We moeten van deze nood een deugd maken, ons uit deze chaos trekken en eindelijk de hervormingen doorvoeren waarvan we al jaren allemaal weten dat ze noodzakelijk zijn. Bijna alle Vlaamse partijen hebben zich daartoe reeds geëngageerd in het Vlaams parlement. Het is nu tijd om die Vlaamse resoluties ook daadwerkelijk uit te voeren. Conform de strategie die Herman Van Rompuy in december 2005 reeds lanceerde in Knack: de Vlaamse partijen mogen alleen nog aan federale regeringsonderhandelingen beginnen als die tot doel hebben die Copernicaanse omwenteling tot stand te brengen.

 

Wij willen de Vlaamse resoluties uitvoeren die bijna alle Vlaamse partijen in het Vlaams parlement goedgekeurd hebben. Wij willen de Copernicaanse omwenteling die ook Kris Peeters wil. Wij willen het zwaartepunt bij de deelstaten leggen zoals ook al jaren in de programma?s van CD&V en Open Vld staat. Wij willen de strategie toepassen die Herman Van Rompuy in 2005 voorschreef in Knack. Kortom, wat wij vragen staat niet zo ver van wat ook andere Vlaamse partijen vragen. Alleen, wij menen het ook. Wij houden ons woord. En wij willen woorden ook effectief omzetten in daden. Wij leggen ons niet zomaar neer bij een dictatuur van de minderheid.

 

Het alternatief is de mensen bang maken voor de totale chaos, terwijl we die door het Belgische status quo NU precies beleven. Het getu. gt van veel meer politieke moed om eindelijk de waarheid te spreken. En daarnaar te handelen.

 

Organisatie: N-VA persberichten

 

Bron: POLITIEK.NET (4.5.2010)


marta27 -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Belgium > Politicians > Bart De Wever
 
load menu