Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
André Rouvoet

Rouvoet: bezuinigen op lerarensalarissen is nodig

André Rouvoet 23%

Novum - Het is 'niet plezierig' maar 'wel nodig' dat ook de lerarensalarissen worden bevroren om de overheidsfinanciën weer op orde te krijgen. Dat zei demissionair minister van Onderwijs André Rouvoet (ChristenUnie) vrijdag na afloop van de ministerraad in een reactie op de verworpen motie van Tweede Kamerlid Ronald Plasterk (PvdA).

 

Het bevriezen van de ambtenarensalarissen -ook die van leraren- is een van de maatregelen waarmee het kabinet de schatkist weer op orde wil krijgen. De oud-minister van Onderwijs verzet zich tegen deze zogeheten nullijn, en diende donderdag een motie in om de salarissen van leraren te laten meestijgen met die van de markt.

 

Onder leiding van Plasterk werd een ambitieus plan opgesteld om het beroep van leraar weer aantrekkelijk te maken. "Het voorstel van het kabinet de salarissen van de leraren op de nullijn te zetten brengt dit plan weer terug bij af", meent Plasterk.

 

Rouvoet wees erop dat de motie is verworpen. "De Kamer heeft wel gesproken. De Kamer steunt het kabinet." Iedereen moet een steentje bijdragen aan het . erstel van de overheidsfinanciën, stelde de bewindsman. "Leuk is het niet, maar het is wel nodig."

 

Bron: Trouw (2 juli 2010)


marta27 -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu