Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Anders Samuelsen

Anders Samuelsen frygter ikke vælgertab til Løkke

Anders Samuelsen 46%

button ElectionsMeter.com

 

 

Foto : Scanpix

 

Efter hård kritik af Lars Løkke Rasmussen (V) bifalder Liberal Alliance, at statsministeren overtager en mærkesag fra det lille, borgerlige parti. Partiformand Anders Samuelsen frygter ikke, at vælgerne vil søge tilbage til regeringspartierne.

Med sin nytårstale har Lars Løkke Rasmussen sparket gang i årets valgkamp ved at foreslå en afskaffelse af efterlønnen.

Det har længe ligget i top på dagsordenen hos Liberal Alliance, der er stormet til tops i meningsmålingerne på bekostning af Venstre og Konservative. Men Anders Samuelsen ser ikke et problem i, at regeringen overtager en af hans mærkesager.

"Det er et tegn på, hvor enorm potentiel indflydelse vi kan få. Det er fantastisk, at vi med tre mandater og en annoncekampagne har kunnet flytte det borgerlige Danmark på et halvt år," siger Anders Samuelsen til borsen.dk.

Han understreger, at afskaffelsen af efterlønnen blot er en lille del af løsningen for Danmark – set med Liberal Alliances øjne.

Titanics kollision skal hindres

Især mærkesagen lavere skat på arbejde er fortsat ikke realiseret. Det samme gælder slankningen af den offentlige sektor. Desuden er statsministerens oplæg til skrotningen af efterlønsordningen "et generationstyveri", hvor danskere under 45 år hænger på regningen, mener han.
 
"Det er lykkedes os at vække kaptajnen på Titanic. Nu gælder det om at holde ham vågen og sikre, at han ændrer kurs," konstaterer partiformanden.

Liberal Alliance har stjålet mange borgerlige vælgere på det seneste - blandt andet med anklager fra borgerlige vælgere om, at VK ikke har været borgerlige nok i ægteskabet med Dansk Folkeparti.

Det handler om mandater

Om bøtten med Lars Løkkes efterlønsplaner nu kan vende, og at vælgerne dermed søger tilbage mod regeringspartierne, spekulerer Anders Samuelsen ikke over.

"Det har jeg ikke tænkt over, men jeg er ikke bekymret. Venstre har bevæget sig lidt ind på den bane, vi gerne ser, og det er heller ikke interessant at stå mutters alene med sit synspunkt. Det handler om at have de afgørende mandater," påpeger Anders Samuelsen.

To friske meningsmålinger fra Megafon og Gallup viser, at hele 60 pct. af danskerne er klar til at afskaffe efterlønnen.

"Fantastisk" er ikke overraskende reaktionen fra Liberal Alliance, hvor Anders Samuelsen kalder meningsmålingerne et klap på skulderen til sit parti.

Holdningen hos danskerne overrasker ikke partilederen, der længe har oplevet stor opbakning til afskaffelsen af efterlønnen, når han har været rundt i landet.

 

 

Jens Nymark

 

 

04-01-2011

Kilde: . a href="http://borsen.dk/nyheder/politik/artikel/1/198606/anders_samuelsen_frygter _ikke_vaelgertab_til_loekke.html">borsen.dk

2011-01-21


Kira -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

Back to poll: > Denmark > Politicians > Anders Samuelsen
 
load menu