Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Alexander De Croo

De Croo sluit regeringsdeelname na verkiezingen niet uit

Alexander De Croo 47%

button ElectionsMeter.com

Alexander De CrooIn een interview met het weekblad Knack sluit Open Vld-voorzitter Alexander De Croo niet uit dat zijn partij na de stembusslag opnieuw deel gaat uitmaken van de federale regering. Hij voelt zich ook niet verantwoordelijk voor de val van de regering-Leterme. "Het is veel te gemakkelijk om te beweren dat wij nieuwe verkiezingen hebben uitgelokt", aldus De Croo.

 

"Ik zou er geen problemen mee hebben om ook op federaal niveau in de oppositie te zitten. Want als je sterk in je schoenen staat, kun je daar echt wel invloed hebben. Maar ik sluit ook niet uit dat we na de verkiezingen weer aan de regeringsonderhandelingen deelnemen. Al kan ik u verzekeren dat we ons vel dan duur zullen verkopen. Zeer duur", zegt De Croo in de Knack-editie die woensdag verschijnt. Wel vindt de partijvoorzitter dat Open Vld zich op 2014 moet richten. Die periode zal de partij volgens hem nodig hebben om helemaal overeind te komen. "Dit is niet meer de partij van een paar jaar geleden, hè. Toen durfde men sommige beslissingen niet te nemen uit angst de macht te verliezen en minder postjes onder elkaar te kunnen verdelen. Dat is ondertussen veranderd. Vandaag is Open Vld geen machtspartij meer", aldus De Croo. Hij meent ook dat het vertrek van zijn partij niet noodzakelijk het einde van de regering had hoeven te betekenen. "Andere partijen. konden onze plaats hebben ingenomen, maar ik stel vast dat die daar geen zin in hadden", luidt het.

 

(LEE)

 

Bron: metrotime (04/05/2010)


martina -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu