Politicians and Election, Vote in Freedom, Actively Participate in Democracy, Vote for Change, Online referendum
Partia Bashkimi për të Drejtat e Njeriut

Kryetari i PBDNJ, Vangjel Dule: “Autorët e Censusit, ...

Partia Bashkimi për të Drejtat e Njeriut 42%

Kryetari i PBDNJ, Vangjel Dule: “Autorët e Censusit, manipulatorë të realitetit”... manipulatorë të realitetit”

 

Kryetari i PBDNJ-së nuk e ka pëlqyer rezultatin shifror që ka dalë pas regjistrimit të popullsisë gjatë vitit të kaluar. Në këtë intervistë për JAVA ai flet gjithashtu edhe për deklaratat nacionaliste të kryeministrit Berisha dhe projekt-rezolutën çame të propozuar nga PDIU

 

Kryetari i Partisë Bashkimi për të Drejtat e Njeriut Vangjel Dule duket si më i prekuri nga Censusi i fundit, i cili u kritikua shumë nga aktorë të ndryshëm. Por, ai e shton edhe më shumë thartësinë e gjuhës së tij, kur shprehet se “Sidoqoftë, pasi e kam ndjekur nga afër për më shumë se një dekadë çështjen, do doja të theksoja se frymëzuesit dhe realizuesit e Census-it, siç ai u mbajt në tetor 2011, janë manipulatorë por edhe provokatorë të realiteteve etnike dhe fetare në vendin tonë”. Një pyetje të “Java” për Rezolutën Çame dhe kauzën e tyre, i është dashur t’i shmanget direkt, por gjithsesi duke goditur: “Për çfarë kauze e kini fjalën? Historia nuk ribëhet, nuk negociohet, nuk parashkruhet. Status quo-ja në Evropën e sotme është produkt i vendimeve të forcave të mëdha fituese të Luftës së Dytë Botërore ku fatet e se. ilit shtet, popull, individ u vendosën me kriter qëndrimin e mbajtur në ato momente nga më kritiket për fatet e njerëzimit”.

 

Lexo më shumë: PBDNJ.com (18 Dhjetor 2012)


martina -
Flag it!no spam

ElectionsMeter is not responsible for the content of the text. Please refer always to the author. Every text published on ElectionsMeter should include original name of the author and reference to the original source. Users are obliged to follow notice of copyright infringement. Please read carefully policy of the site.

 
load menu